Το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων, στο πλαίσιο των ενεργειών του για την  ενημέρωση των Ρομά που διαβιούν στο Δήμο Σοφάδων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του Κορονοιού έκανε τις κάτωθι ενέργειες:

 

  • Δημιουργία εικονογραφημένων αφισών με αναφορά στα μέτρα προφύλαξης και την προτροπή μένουμε σπίτι. Οι αφίσες τοιχοκολλήθηκαν στα καταστήματα που διατηρούν Ρομά μέσα στους δύο Οικισμούς των Σοφάδων, στο Παράρτημα Ρομά, στο 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σοφάδων, καθώς επίσης και σε υπηρεσίες στην πόλη των Σοφάδων στις οποίες παρατηρείται προσέλευση των Ρομά όπως Κέντρο Υγείας, ΚΕΠ, ΕΛΤΑ.
  • Δημιουργία εικονογραφημένων ενημερωτικών φυλλαδίων με αναφορά στα μέτρα προφύλαξης  – καθαριότητας που πρέπει να ακολουθηθούν για την αποφυγή του covid – 19. Τα φυλλάδια διανεμήθηκαν σε άτομα του Οικισμού και δόθηκαν και προφορικές επεξηγήσεις.
  • Με την απόφαση για περιορισμό των μετακινήσεων έγινε διανομή εντύπων μετακίνησης  και επεξήγηση της όλης διαδικασίας.
  • Δημιουργία εικονογραφημένων επεξηγηματικών φυλλαδίων για τη συμπλήρωση του εντύπου μετακίνησης και την αποστολή sms, τα οποία διανεμήθηκαν στους οικισμούς Ρομά του Δήμου  και τοιχοκολλήθηκαν σε καταστήματα Ρομά μέσα στους Οικισμούς  με συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως  απαραίτητες.

 

 

Η Συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά

Όλγα Γκουζιώτη