Με τον καθιερωμένο Αγιασμό χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων
«Συνεχής η φροντίδα μας για τη διασφάλιση ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα στηρίζει τις προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών», τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος

Χωρίς προβλήματα χτύπησε το πρωί της Παρασκευής το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων καθώς το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες στα σχολικά κτίρια του Δήμου. Οι αυλές των σχολικών συγκροτημάτων γέμισαν ξανά με φωνές, με τον καθιερωμένο Αγιασμό να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών επέστρεψαν στα θρανία, ενώ τις εντυπώσεις «έκλεψαν» τα «πρωτάκια», που γεμάτα περιέργεια και αγωνία, εξερευνούσαν, τους χώρους των νέων τους σχολείων.

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σοφάδων

Στις 8.30 οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Σοφάδων συγκεντρωθήκαν για τον καθιερωμένο Αγιασμό, στον οποίον χωροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος..
Μετά το πέρας του Αγιασμού, ευχές για καλή νέα σχολική χρονιά, απηύθυνε ο αιδεσιμολογιώτατος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βασίλης Θεοχάρης. Μεταξύ άλλων παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ Βασίλης Αγγελόπουλος και Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης.
Με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή Σοφάδων θα βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα ο κ. Σκάρλος καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, δύναμη, δημιουργικότητα και κάθε επιτυχία στους στόχους τους.
Εν τω μεταξύ με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι μαθητές την ανακοίνωση του Δημάρχου, για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν τα έργα στο «κλειστό» γυμναστήριου της σχολικής μονάδας. Εργα που θα καταστήσουν το «κλειστό» σύγχρονο και λειτουργικό.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Λίγο αργότερα, στις 9.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο των Σοφάδων με τα «πρωτάκια» φυσικά να αποτελούν τους ..πρωταγωνιστές της ημέρας.

Μετά τον Αγιασμό ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου ενώ και ό ίδιος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου και οι ευχές της Σχολικής Συμβούλου Περ. Σοφάδων κ. Κατερίνας Καραγκούνη, και του Διευθυντή του Σχολείου κ. Σωτ. Παλούκη.

Στον Αγιασμό παρέστησαν και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας κκ Σωτ. Ζαρχανής και Αθαν. Παππάς , όπου στα πλαίσια ευρύτερου προγράμματος διένειμαν μπάλες ποδοσφαίρου.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

Στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε:
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εύχομαι υγεία και δημιουργική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στον Δήμο μας.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.
Η Παιδεία υπήρξε πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, γιατί δίνει την ευκαιρία να αναδειχτούν οι δυνατότητες του ανθρώπου, να αναπτυχθούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητες του και να διαμορφωθούν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.
Είμαι βέβαιος ότι και φέτος, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις του δύσκολου έργου μας, θα συνεργαστούμε σε θέματα που άπτονται των δυνατοτήτων μας και βελτιώνουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη διασφάλιση ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα στηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και κηδεμόνων και θα συμβάλει στην επίτευξη των επιδιώξεων τους.