ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σημερινός ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ είναι η συνέχεια του προηγούμενου Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας που είχε ιδρυθει και δραστηριοποιηθεί τα δύσκολα χρόνια των συμπολιτών μας στην Αθήνα το 1950- 1975.

 

 

  

 

ΙΔΡΥΣΗ

Μετά τη αδρανοποίση του συλλόγου εκείνου και τη διάλυσή του , ιδρύθηκε το 1980 ο σημερινός σύλλογος με την επωνυμία «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ» με έδρα την Αθήνα, οδός Κάνιγγος αρ.7/ 4ος όροφος, σε ιδιόκτητο γραφείο, τηλ./fax 210-3805666.

 

ΠΡΩΤΟ Δ.Σ.

Το πρώτο Δ.Σ. του συλλόγου που συγκροτήθηκε σε ΣΩΜΑ στις 17/11/1980 ήταν το παρακάτω:

 

1. ΚΑΣΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΤΟΜΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3. ΤΣΙΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΒΑΪΑ
5. ΠΑΠΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΤΣΕΛΙΑΓΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 
7. ΜΠΑΖΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ

 

 

ΣΚΟΠΟΙ

α) Η επαφή και πεικοινωνία των μελών για την καλλιέργεια στενότερων κοινωνικών και φιλικών δεσμών μεταξύ των, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, η ενίσχυση του αισθήματος της αγαπης προς τη γενέτειρα και της μέριμνας προς τα προβλήματά της.

β) Η μελέτη και η παρακολούθηση των αναγκών του Δήμου και η παροχή υλικής και ηθικής συνδρομής στρους συμπολίτες που έχουν τέτοια ανάγκη.

γ) Η μέριμνα για την εκτέλεση κοινωφελών έργων, ήτοι συγκοινωνίας,ύδρευσης, δενδροκομίας και λοιπών έργων εξωραϊσμού του Δήμου.

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Σύλλογος από της ιδρύσεώς του δραστηριοποιήθηκε για την υλοποίηση των σκοπών του συλλόγου μόνος ή σε συνεργασία και άλλων συλλόγων συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις τοπικού ή γενικού ενδιαφέροντος με σκοπό την καλλλιέργεια κοινωνικών και φιλικών δεσμών μεταξύ των μελών.

 

ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δ.Σ.

Από τις αρχιαιρεσίες του συλλόγου που έγιναν τον Νοέμβριο του 2006 εκλέχτηκε νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε ΣΩΜΑ ως εξής :

 

1. ΤΣΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2. ΝΙΝΑΣΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 
3. ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
4. ΔΑΛΛΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ 
5. ΚΟΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
6. ΜΠΛΑΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
7. ΘΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
8. ΝΤΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
9. ΔΙΚΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του συλλόγου για το 2007 έχει ως εξής :

1.      Ετήσιος χορός και κοπή πίτας, που έγινε το Φεβρουάριο.

2.      Τον Μάρτιο έγινε εκδήλωση στην Αθήνα όπου παρουσιάστηκε το έργο και το τελευταίο βιβλίο με τίτλο «ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ» του συμπολίτη μας φιλολόγου, συγγραφέα ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το σύλλογο με χορηγό το Δήμο Σοφάδων.

3.      Τον Ιούνιο προγραμματίζουμε διήμερη εκδρομή για ΠΗΛΙΟ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ με σχετικήξενάγηση και διανυκτέρευση στη Λάρισα.

4.      Τον Ιούλιο σκέψη για μονοήμερη κρουαζιέρα στο Σαρωνικό.

5.      Τον Σεπτέμβριο σκέψη να οργανωθεί ομιλία από ειδικούς ιατρούς με θέμα «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ»

6.      Τον Οκτώβριο σκέψη για 5/θήμερη εκδρομή στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας με Έλληνα ξεναγό- συνοδό.

7.      Το Νοέμβριο συνεστίαση των μελών στην Αθήνα.

 

 

Επίσης ο σύλλογός μας στοχεύει μαζί με άλλους συλλόγους , τοπικούς ή μη, και το Δήμο Σοφάδων, να συζητήσουν και να αποφασίσουν να δραστηριοποιηθούν από κοινού, για την επίλυση διαφόρων τοπικών προβλημάτων της πόλης μας, που ταλανίζουν χρόνια τώρα τη ζωή των συμπολιτών μας, για να αποκτήσει έτσι, η γενέτειρά μας και πάλι ομορφιά και οι συμπολίτες μας μια άλλη ποιότητα ζωής.

Έτσι θα γίνουν πράξη οι σκοποί του συλλόγου μας, όπως είναι διατυπωμένοι στο καταστατικό του.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΖΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ