Η πόλη της Καρδίτσας και η κοντινή ευρύτερη περιοχή της βρίσκεται αιμοδότικα σε εμπάργκο με αφορμή κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς. Η περιοχή μας όμως μπορεί να αιμοδοτίσει. Έχουμε τράπεζες αίματος στο Μελισσοχώρι στο Δασοχώρι και στο Δημοτικό σχολείο Καρποχωρίου.

 

Το καλοκαίρι άλλωστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου είναι αυξημένες οι ανάγκες για αίμα και επειδή τα παιδιά μπορούν καλύτερα από τους μεγάλους σε πολλά πράγματα  θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της δράσης.

afisa podilatgovolta 2018

 

Το απέδειξαν την Τετάρτη 16 Μαΐου  όταν στο δημοτικό σχολείο Καρποχωρίου μέσα στον αύλειο χώρο και σε αίθουσα σχολική, σε συνεργασία με την αιμοδοσία Καρδίτσας, τον Σύλλογο γονέων και τον Σύλλογο διδασκόντων έγινε εθελοντική αιμοδοσια,

 

μιλήσαμε στα παιδιά,

 

εξηγήσαμε πόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα

 

και αυτά το κατάλαβαν ,το ζωγράφισαν,το αγκάλιασαν!

 

Η διαδρομη:

 

Την Κυριακή το πρωί 3 Ιουνίου 2018, στις 9:00 από την πλατεία του Μελισσοχωρίου Καρδίτσας θα ξεκινήσουμε με τα μέλη του ποδηλατικού ομίλου Καρδίτσας να ηγούνται της διαδρομής και τους μικρούς μας ποδηλάτες (μαθητές δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)με τους συνοδούς τους να ακολουθούν. Θα τηρηθεί ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ενώ η τροχαία Καρδίτσας, η ομάδα διάσωσης και το ΕΚΑΒ θα μας συνοδεύουν. Τροφοδοσία νερού θα υπάρχει σε όλα τα χωριά (Δασοχώρι, Άμπελος,Ανώγειο,Μαυραχάδες,Φίλια) στις πλατείες.  Μία ολιγόλεπτη στάση θα γίνει στη δροσιά του δάσους ανωγείου.  θα μας ακολουθεί αυτοκίνητο «σκούπα».

afisa podilatgovolta toxovolia 2018.jpeg

Στον τερματισμό δηλαδή στην πλατεία Μελισσοχωρίου θα μας περιμένουν οι γυναίκες του μορφωτικού συλλόγου του χωριού που θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες ελαφρύ παραδοσιακό πρωινό και άλλες εκπλήξεις.

 

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον ποδηλατικό όμιλο Καρδίτσας με θέμα την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια των ποδηλατών.

 

Θα βγούν αναμνηστικές φωτογραφίες και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.»

Για όποιον γονέα ή συνοδό επιθυμεί να ακολουθήση την διαδρομή αλλά δεν διαθέτει ποδήλατο, μπορεί να απευθυνθεί στη γραμματεία προκειμένου να του διαθετεί.

Είναι παρα πολύ συμαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να είναι έγκαιρα στο χώρο εκίνησης ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.

 

Προτεινόμενη ενδυμασία-σύνεργα: λευκό μπλουζάκι γυαλιά καπέλο η προστατευτικό κράνος, νερό.

 

δηλώσεις συμμετοχής: 6979441433.

 

Διοργάνωση: κοινότητα Μελισσοχωρίου

Συνδιοργάνωση Μορφωτικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου

με την υποστήριξη των Δήμων Σοφάδων και Καρδίτσας.