Ο Δήμος Σοφάδων , ο  Εμπορικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων σάς καλούν στην εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 1954  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου με κεντρικό ομιλητή το Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Τίτλος της ομιλίας: « Σεισμός Σοφάδων (30 Απριλίου 1954 Μ 7.0) 70 χρόνια μετά- Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντισεισμική Θωράκιση της Χώρας»

 Θα ακολουθήσει εισήγηση της κ. Κουκούλη Παναγιώτας Πολιτικού Μηχανικού MSc με θέμα: «Στατική επάρκεια κτιρίων».

Στην εκδήλωση θα προβληθεί  οπτικοακουστικό υλικό της εποχής εμπλουτισμένο με βιωματικές αφηγήσεις δημοτών μας , αλλά και αποσπάσματα σχετικών λογοτεχνικών κειμένων.

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

Δημοσθένης Κατσής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

  • Προβολή βίντεο – ντοκουμέντο της εποχής
  • Καλωσόρισμα του Δημάρχου Σοφάδων- Χαιρετισμοί επισήμων
  • Ανάγνωση αποσπασμάτων από λογοτεχνικά κείμενα
  • Κεντρική ομιλία του Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού με τίτλο: « Σεισμός Σοφάδων (30 Απριλίου 1954 Μ 7.0) 70 χρόνια μετά- Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντισεισμική Θωράκιση της Χώρας»
  • « Ο σεισμός όπως τον ζήσαμε»: Αφηγήσεις μνήμης από τον Παναγιώτη Παπάρα, τον Γρηγόρη Κατσή, την Τασούλα Κοσκινιώτη
  • Εισήγηση της κα Κουκούλα Παναγιώτα Πολιτικού Μηχανικού MSc με θέμα: «Στατική επάρκεια κτιρίων».
  • Επίλογος- Συμπεράσματα