Την Έκθεση ζωγραφικής της Βίκυς Τριανταφύλλου με τίτλο “Άυλα χρώματα” εγκαινιάζει ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σοφάδων.

Η ζωγράφος καταθέτει με το χρωστήρα τις μικρές και μεγάλες διαδρομές της , τις πνευματικές αναζητήσεις και το όραμα της για τον κόσμο. Η ίδια εξηγεί τα  “άυλα χρώματα” ως εξής:

Ο κοινός παρονομαστής των έργων της έκθεσης αυτής, είτε πρόκειται για νεκρή φύση, είτε για τοπιογραφία, είτε για έργα που αναφέρονται σε ανθρώπινες στιγμές, είτε όποια άλλη περίπτωση, είναι  οι συμβολισμοί.

  Χρησιμοποιώ, ότι για μένα εκφράζει σκέψεις,  προβληματισμούς και συναισθήματα, μ’ ένα βαθύτερο νόημα και με πολλαπλές  και σφαιρικές οπτικές. Για παράδειγμα, οι πεταλούδες  εκφράζουν την μετάλλαξη, την ομορφιά, την άνοιξη, τον ρομαντισμό, αλλά ταυτόχρονα, την παρορμητικότητα  και την άγνοια κινδύνου,  δεδομένου ότι έλκεται από την φωτιά. Πολλαπλός ο συμβολικός τους χαρακτήρας .

  Η τοπιογραφία  επίσης μου δημιουργεί  την αίσθηση  του ¨θείου¨, σαν αφύπνιση   για τα πεπραγμένα μας, ατομικά και συλλογικά. Επίσης πολλαπλός ο συμβολισμός τους, όπου τα χρώματα και τα σχήματα, μας παραπέμπουν σ αυτά τα συμπεράσματα.

  Στα καθαρά συμβολικά  έργα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ερμηνείες είναι η πάλη μεταξύ των θετικών και των αρνητικών στοιχείων.

  Στην τετράδα των κοινωνικοπολιτικών έργων, σημειώνεται η αρχέγονη κατάσταση συσσώρευσης πλούτου, σε αντίθεση με το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού  και των αξιών αυτών.

  Αναφορικά  στις ανθρώπινες στιγμές, είναι ένα πισωγύρισμα στην μνήμη, όπου η οπτική  της αθωότητας, σήμερα σαν ενήλικες, μας δημιουργεί  τρυφερές νοσταλγικές εικόνες ή και συγκρίσεις  του τότε με το σήμερα. Πολλαπλοί οι συμβολισμοί.

  Τα δικά μου ¨ΑΫΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ¨, πήραν ¨οπτική¨, ¨σάρκα και οστά¨, μέσα απ’ αυτά τα έργα.

  Εύχομαι  να συνοδοιπορήσουμε και να έχουμε καλές εικαστικές διαδρομές, στον κόσμο των άυλων χρωμάτων.

 

  Με εκτίμηση

  Βίκυ Τριαντάφυλλου

 

Βιογραφικό

Ονοματεπώνυμο: Τριαντάφυλλου Βίκυ ( Παρασκευή)

Γεννήθηκε: Στους Σοφάδες Καρδίτσας

Σπουδές: Αποφοίτησε το 1985 από την σχολή ζωγραφικής ¨Πετρά¨ στην Αθήνα, μαθήτρια του Αντώνη Απέργη και σπούδασε στην ΣΔΟ Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης. Παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας και ραδιοφωνίας  από Παπαστεφάνου κ. άλλους.

Ασχολήθηκε: Με εικαστική και θεατρική ομάδα Πανεπιστήμιου Κρήτης, σε θεατρικές παραστάσεις, σε δημιουργία σκηνικών και οργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής 1992-1993.

Εκθέσεις: Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις από Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων 1979-1980-1981, παρουσίαση έργων στο Μαϊάμι της Φλόριντας 1986, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (αμφιθέατρο πανεπιστημίου Κρήτης) 1992-1993, στους Σοφάδες Καρδίτσας το 1996, στην Μύκονο το 1999- 2000, στον Εικαστικό όμιλο Καρδίτσας το 2000- 2001, παρουσίαση έργων σε Ιταλία και Γερμάνια το 2000 και το 2001, στην Λεμεσό της Κύπρου το 2015.

Επαγγελματική εμπειρία: Σε λογιστικό γραφείο Ηρακλείου Κρήτης, διακόσμηση καταστημάτων, τοιχογραφίες δημοσίων χώρων, σκηνικά θεάτρου και παιδικού θεάτρου, βασική εικαστική επιμέλεια για χρόνια, καρναβαλιού της περιοχής (ζωγραφική, χαρακτική, κατασκευές), Ρεπορτάζ σε μηνιαίο περιοδικό Καρδίτσας, διδασκαλία σχεδίου – προοπτικής – χρώματος  (ζωγραφική) σε τμήματα παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων, σε λογιστικό γραφείο Μυκόνου, αρθρογράφος καλλιτεχνικών σε ημερήσια εφημερίδα Θεσσαλίας.