20120924 115132Την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μητσιάδη Έφη επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 24/9/2012 οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ρεντίνας μαζί με το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παύλο Ραγιά.

Για μία ακόμα σχολική χρονιά η έναρξη των μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο της Ρεντίνας ξεκίνησε προβληματικά. Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, όσοι δάσκαλοι τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο από τη Διεύθυνση για να αναλάβουν καθήκοντα έφυγαν μετά από λίγες ημέρες είτε με απόσπαση, είτε με αναρρωτική άδεια. Το αποτέλεσμα είναι, μετά την πάροδο 23 ημερών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το σχολείο να κλείσει λόγω έλλειψης δασκάλου.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στην κα Μητσιάδη εκφράζοντας παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται κάθε χρόνο το σχολείο τους και τα παιδιά τους. Ζήτησαν άμεσα την τοποθέτηση εκπαιδευτικού προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η κα Μητσιάδη δήλωσε στους γονείς πως δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος διαθέσιμος αφού παρά το γεγονός ότι σε όλο το νομό υπάρχουν 23 κενές θέσεις δασκάλων για τις οποίες ζήτησε να καλυφθούν εντούτοις δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Υποσχέθηκε όμως ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση, έστω και προσωρινή, προκειμένου το σχολείο της Ρεντίνας να ξαναρχίσει τη λειτουργία του

Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά την επίσκεψη στην Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε:

«Ήρθαμε και πάλι μαζί με τους γονείς των μαθητών της Ρεντίνας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού μας με την κα Μητσιάδη. Αντιλαμβάνομαι και συναισθάνομαι πλήρως την ανθρώπινη και λογική ανάγκη απουσίας για λόγους υγείας. Θα τολμήσω όμως να πω, ακόμα και με τον κίνδυνο να αδικήσω κάποιους, ότι δεν είναι δυνατόν αυτοί οι λόγοι υγείας να ισχύουν πάντα και διαρκώς για όλους σχεδόν τους δασκάλους που έρχονται να αναλάβουν καθήκοντα και να υπηρετήσουν στη Ρεντίνα.

Νομίζω ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης οφείλουν να εξετάσουν με λεπτομέρεια το φαινόμενο αυτό. Όπως νομίζω επίσης, ότι οφείλει και η Πολιτεία να εξετάσει εκείνους τους τρόπους που πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου σχολεία όπως της Ρεντίνας ή άλλων ορεινών περιοχών του νομού μας να αποτελούν κυρίως τόπους εξυπηρέτησης των μαθητών και όχι ορισμένων  δασκάλων.

Οφείλω όμως να στηλιτεύσω και την απογύμνωση τους νομού μας από δασκάλους. Είναι αδιανόητο ο νομός μας να μην έχει τη δυνατότητα να καλύψει το κενό που θα δημιουργήσει η απουσία ενός από τους 550 περίπου δασκάλους που υπηρετούν σήμερα στην Καρδίτσα.  Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Έχω την εντύπωση όμως ότι η Καρδίτσα λεηλατήθηκε εκπαιδευτικά.

Είναι ένα από τα θέματα που θα θέσω στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την οποία θα επισκεφτώ την Τετάρτη 26/9/2012 το απόγευμα».