volley7 Μέσα σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη το πρώτο φιλικό παιχνίδι (από τα τρία που θα γίνουν συνολικά) των εθνικών ομάδων βόλεϊ παίδων Ελλάδας και Βραζιλίας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης των Σοφάδων.

Μετά το άκουσμα των εθνικών ύμνων των δύο χωρών ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών του Δ. Σοφάδων προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) κ. Μαυρομμάτη Αχιλλέα, τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος κ. Καζάζη Στέλιο αλλά και προς τις δύο εθνικές αποστολές. Ανάλογα η ομοσπονδία τίμησε τόσο το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλο όσο και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ Βαγγέλη Κομπογιάννη. Το Δήμαρχο Σοφάδων τίμησε επίσης και το εθνικό συγκρότημα της Βραζιλίας.
volley1

Μετά το σύντομο τελετουργικό της έναρξης οι αθλητές δικαίωσαν τους αρκετούς φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο γυμναστήριο των Σοφάδων. Εξαιρετικό παιχνίδι, βόλεϊ υψηλών προδιαγραφών, αθλητές με πλούσια φυσικά και τεχνικά χαρίσματα, θέαμα αντάξιο του ονόματος των εθνικών ομάδων που εκπροσωπούν.

Ο αγώνας έληξε υπέρ της Βραζιλίας με 3-1 σετ (25-23, 21-25, 15-25, 19-25) με το πρώτο σετ να είναι νικηφόρο για την Ελλάδα.

volley5Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Δ. Σοφάδων τις εθνικές ομάδες παίδων Βόλεϊ Ελλάδος και Βραζιλίας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας η παρουσία των νεαρών αυτών αθλητών, των μελλοντικών πρωταθλητών, των αυριανών πρωταγωνιστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τιμή για μας είναι επίσης οι ήχοι των εθνικών ύμνων, της χώρας μας και της Βραζιλίας, που ακούστηκαν πριν λίγο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας.

Πιστεύω ότι οι δημότες μας, μικροί και μεγάλοι, θα χαρούν και θα απολαύσουν τις προσπάθειες των αθλητών της Ελλάδας και της Βραζιλίας.

Εμείς θα προσπαθήσουμε απ’ την πλευρά μας ώστε οι εθνικές αποστολές να χαρούν την παραμονή τους στην περιοχή μας. Να απολαύσουν τις ομορφιές της Λίμνης Σμοκόβου και των πλούσιων ιαματικών πηγών μας αλλά και του πανέμορφου Αγραφιώτικου ορεινού τοπίου.
volley3

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Μαυρομάτη Αχιλλέα για την ευκαιρία που μας δίνει να θαυμάσουμε από κοντά και για πέντε ημέρες αθλητές υψηλού επιπέδου.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και του ΣΠΑ Καρδίτσας κ. Βογιατζή Χ με τον οποίο έχουμε άψογη και εποικοδομητική συνεργασία, όσο και τον ΣΠΑ Καρδίτσας για την τεχνική και συμβουλευτική του συμπαράσταση.

Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω και όλους όσους εργάσθηκαν και πρόσφεραν για την επιτυχία της διοργάνωσης: τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ κ. Κομπογιάννη Βαγγέλη, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εθελοντές, τους χορηγούς-επαγγελματίες».

volley6Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠΣ) κ. Κομπογιάννης Βαγγέλης που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης δήλωσε:

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων διεξάγετε από χθες στην πόλη των Σοφάδων.

Η διοργάνωση των διεθνών φιλικών αγώνων βόλεϊ παίδων, μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας και Βραζιλίας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Περιβάλλοντος αφού θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα τριήμερο υψηλού επιπέδου βόλεϊ από δύο μεγάλες σχολές παγκοσμίως.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάσθηκαν με ζήλο, για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του αθλητικού κέντρου Σοφάδων.
volley4

Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και συγκεκριμένα:

Τα Λουτρά Σμοκόβου – την Δημοτική επιχείρηση Ρεντίνας – τον Εμπορικό Σύλλογο Σοφάδων – τα Κρεοπωλεία των Σοφάδων –  το κρεοπωλείο του κ. Τσιανάβα – την επιχείρηση Έξαρχος Α.Ε. και το κρεοπωλείο του κ. Β. Τρέμμα.»

Τα μέλη των εθνικών αποστολών δεν παρέλειψαν να τονίσουν με έμφαση και να ευχαριστήσουν για τις άριστες συνθήκες φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Σμοκόβου.

volley2 Παρόντες στον αγώνα εκτός από το Δήμαρχο Μπάμπης Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτη Αχ. και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ Βαγγέλη Κομπογιάννη, ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Τρίγκας Ηλίας, Κλιάρης Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγ. Τσουκνίδας, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ κ. Βογιατζής Χρ, Γιώργος Μανωλόπουλος και Κώστας Κυριάκου και ο Πρόεδρος του ΣΠΑ Καρδίτσας κ. Αντωνίου Ηλίας.