0001Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο απέστειλε χθες ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Σοφάδων κ. Ηλίας Τρίγκας για την προσβολή της βαμβακοκαλλιέργειας από το πράσινο σκουλήκι. Με την επιστολή του ο κ. Τρίγκας ζητά την ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει :

 

  « Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από τις 9-8-2012 έχω αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Σοφάδων σχετικά με την προσβολή της βαμβακοκαλλιέργειας από το πράσινο σκουλήκι.

       Τον προηγούμενο χρόνο ακριβώς την ίδια περίοδο είχα αποστείλει την ίδια επιστολή  στον τότε Υπουργό για το ίδιο θέμα. Ακολούθησε ένας διάλογος με τον ΕΛΓΑ του οποίου η κατάληξη ήταν να γίνει αναγγελία ζημιάς στις 8-12-2011 στην Περιφερειακή Επιτροπή του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το άρθρο 9 του εγκεκριμένου Προγράμματος Κρατικών Ενισχύσεων, χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε καμία απάντηση για το θέμα.

        Με την επιστολή που απέστειλα προς τον ΥΠΑΑΤ όπως προανέφερα ζήτησα να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες και χωρίς καθυστέρηση να υλοποιήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.

         Παρακολουθώ όμως τις τελευταίες μέρες στον τοπικό τύπο, όπως και εσείς,  συνεχείς ανακοινώσεις από όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας για τις ζημιές που έχει προκαλέσει το πράσινο σκουλήκι στην βαμβακοκαλλιέργεια όλης της περιοχής.

          Πιστεύω ότι με δικιά σας πρωτοβουλία θα πρέπει να προκαλέσετε σύσκεψη με την συμμετοχή  όλων των Δήμων, της ΕΑΣΚ, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,  των βουλευτών, καθώς και οργανώσεων των παραγωγών, ούτως ώστε από κοινού να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη οικονομική καταστροφή της περιοχής μας.

        Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, η εξαφάνιση της βαμβακοκαλλιέργειας πρέπει να αναδειχθεί ως το πλέον σοβαρό θέμα της Π.Ε Καρδίτσας, που απαιτεί την μέγιστη προσοχή και συμμετοχή όλων μας».