20120817 095223Εθιμοτυπική επίσκεψη στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας κ Γιαννέλο Νικόλαο πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 17 Αυγούστου ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος επ΄ ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε τον κ. Γιαννέλο στο γραφείο του, ο οποίος αφού τον συνεχάρη για την προαγωγή του στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή , του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και δεσμεύτηκε ότι ο Δ. Σοφάδων θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη αστυνόμευσης που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων και τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται ακόμη πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Ο Δήμαρχος έθεσε σαν βασική προτεραιότητα το θέμα της ενίσχυσης του Α.Τ Σοφάδων , καθώς και το συντονισμό των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τονίζοντας την ανάγκη να καλλιεργηθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, ένα θέμα το οποίο θα θέσει για ακόμη μία φορά σε όλους τους φορείς του Νομού και του Υπουργείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε:

«είχα μια πρώτη γνωριμία με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή. Ο κ. Γιαννέλος είναι ένας έμπειρος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και γνώστης του προβλήματος που ταλανίζει την περιοχή μας. Πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας. Ήδη, ένα θετικό μέτρο που λήφθηκε προς αυτή την κατεύθυνση είναι η καθημερινή περιπολία επανδρωμένου οχήματος κατά τις βραδινές ώρες.

Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα πράγματα να γίνουν καθώς η περιοχή μας είναι επιβαρυμένη με ποικίλες και πλούσιες μορφές, ποσοτικά και ποιοτικά, παραβατικών συμπεριφορών και δράσεων. Το πρόβλημα της περιοχής μας όμως είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνά τις υπάρχουσες δυνατότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Φαίνεται δυστυχώς, ότι η κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν άφησε ανεπηρέαστη την ελληνική αστυνομία.

Είναι ανάγκη όμως η Πολιτεία να σκύψει πάνω στο πρόβλημά μας άμεσα. Οφείλει να δώσει ικανοποιητικές λύσεις και απαντήσεις στο απεγνωσμένο και επιτακτικό αίτημα των δημοτών μας για την προστασία των ίδιων και της περιουσίας τους από τους κάθε είδους κακοποιούς που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια στους Σοφάδες.

Απέναντι στο πρόβλημα αυτό το Υπουργείο πρέπει να αντιτάξει ένα ισχυρό και ετοιμοπόλεμο ΑΤ Σοφάδων. Αυτό ήταν το θέμα που έθεσα σήμερα στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή. Το ίδιο θέμα σκοπεύω άμεσα να θέσω και σε κάθε άλλο υπηρεσιακό παράγοντα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και στους πολιτικούς φορείς της Π.Ε. Καρδίτσας.