ekthesiKarditsas4  Στην 12η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Σοφάδων. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.

Μέσα από την έκθεση δόθηκε η ευκαιρία στο Δήμο να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, την ταυτότητά του και τις φυσικές ομορφιές του.

    Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυποekthesiKarditsas1πληροφοριακό υλικό αλλά και να ενημερωθούν για τις τουριστικές υποδομές της περιοχής και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται από τις τοπικές επιχειρήσεις.

   Οι επιχειρήσεις και οι παραγωγοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν στο περίπτερο της έκθεσης ήταν:

1. Αγροτουριστικός και Οικοτεχνικός Συνεταιρισμός Θραψιμίου –
Παραγωγή ζυμαρικών, γλυκών και μαρμελάδων.

2. Κ & Ν. Μουλιάκος ΟΕ- παραγωγή παραδοσιακών τροφίμων

3. Καραγεώργου Χρυσούλα- Κατασκευή κεραμικών, οικιακών και
διακοσμητικών ειδών

4. Καρασάβα Ευδοξία –βιοτεχνία επεξεργασίας, συσκευασίας και
εμπορίας οσπρίων

5. Κοϊθας Θ.- Λιακοπούλου Ε. Ο.Ε. – Παραγωγή και εμπορία
αλκοολούχων ποτών

6. Β.Τσιανάβας- Συσκευασία, Παραγωγή και εμπορία αλλαντικών

7. Β.Γαϊτανίδη -Παραγωγή και εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων

8. Κ.Βησσαρόπουλος- βιολογικά προϊόντα

9. Κατσικάρα –Γκουντάρα Α. –Ρίγανη

10. Αλεξόπουλος Δημήτριος –Παραγωγή και εμπόριο ροδιών

11. Χαϊδάς Άγγελος & Κωνσταντίνος, παραγωγή- εμπόριο μελιού

12. Μάλλιος Κωνσταντίνος, παραγωγή- εμπόριο μελιού

13. Χατζής Χαράλαμπος, παραγωγή- εμπόριο μελιού

14. Καραντάνας Κωνσταντίνος, παραγωγή- εμπόριο μελιού

ekthesiKarditsas2    Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Παπαδόπουλος για τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση μεταξύ άλλων ανέφερε : « Για πρώτη φορά ο Δ. Σοφάδων οργανωμένα βγαίνει δυναμικά μπροστά προβάλλοντας τα πλούσια χαρακτηριστικά της περιοχής του. Ο τόπος μας αποτελεί ανεξάντλητη πηγή αξιοζήλευτων φυσικών, πολιτιστικών, ιστορικών αλλά και παραγωγικών χαρακτηριστικών. Προσπαθούμε αυτά να τα αναδείξουμε και να τα κάνουμε γνωστά. Προσπαθούμε ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργασίας όλων των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων. Κάναμε την αρχή με την συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση της Λαμίας, συμμετείχαμε στην έκθεση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και σκοπεύουμε τον επόμενο μήνα να κάνουμε ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση στην PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη.

    Η συμμετοχή μας στην έκθεση δικαίωσε την επιλογή μας καθώς η επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας και τα θετικά σχόλια του κόσμου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ως Δήμος έχουμε αρχίσει εδώ και καιρό μια τιτάνια προσπάθεια για την Τουριστική Προβολή του Δήμου , της ιστορίας, της φύσης, του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθεια αυτή γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην αναζήτηση λύσεων για την ανάκαμψη του παραγωγικού τομέα της περιοχή μας καθώς οι παραγωγοί μας καλλιεργούν προϊόντα άριστης ποιότητας σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκθέσεις είναι προς την κατεύθυνση αυτή.

    Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχανekthesiKarditsas3 μαζί μας στην έκθεση διαθέτοντας δείγμα των προϊόντων τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές από το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου οι οποίοι με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Αλέκας Κουκόσια, απεικόνισαν με τον δικό τους τρόπο τις τοπικές μας καλλιέργειες και βάλανε το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Συλλόγους της περιοχής μας που έδωσαν τη δική τους βοήθεια με την καθημερινή δυναμική παρουσία τους στο περίπτερο και συγκεκριμένα το Χορευτικό όμιλο Σμοκόβου, το Σύλλογο Σμοκοβιτών Καρδίτσας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ματαράγκας, το Μορφωτικό Σύλλογο Ανάβρας, το Μορφωτικό Σύλλογο Δασοχωρίου, το Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού και το Μορφωτικό Σύλλογο Καρποχωρίου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

      Τέλος , θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω του συνεργάτες
μου και όσους Υπαλλήλους του Δήμου εργάστηκαν για τη διαμόρφωση του
περιπτέρου και για την άριστη παρουσία μας».