Στη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 150.000 € προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Δ. Σοφάδων. Συγκεκριμένα δημοπρατήθηκαν τα έργα:
“Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων” προϋπολογισμού 120.000 €. Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση οδών στις τοπικές κοινότητες :
1. Πασχαλίτσας: ασφαλτόστρωση υπάρχοντος χαλικόδρομου στο βόρειο σημείο της περιφέρειας του χωριού μήκους 400 μέτρων περίπου
2. Καππαδοκικού: ασφαλτόστρωση υπάρχοντος χαλικόδρομου στην περιφέρεια του χωριού που βρίσκεται νότια της οδού προς Ανάβρα
3. Ανωγείου: ασφαλτόστρωση υπάρχοντος χαλικόδρομου που βρίσκεται βόρεια του οικισμού , μπροστά απ’ το γήπεδο ποδοσφαίρου.
4. Δασοχωρίου: ασφαλτόστρωση υπάρχοντος δρόμου στον οικισμό πάνω από υφιστάμενη γέφυρα
5. Σοφάδων: ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού σε σημεία που ο τάπητας έχει φθαρεί :
• οδός Αλβανομάχων (από Λαΐου έως Αγ. Γεωργίου)
• οδός Παπαδιαμάντη
• οδός Πίνδου (από Αγ. Γεωργίου έως Μπλάτζιου)
Στη δημοπράτηση του έργου που έγινε την Τρίτη 17/6/2014 κατατέθηκαν εφτά προσφορές και αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση του αναδόχου από την επιτροπή του διαγωνισμού, η επικύρωση των αποτελεσμάτων από την οικονομική επιτροπή και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης.
“Ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων στην Τ.Κ Ματαράγκας” προϋπολογισμού 30.000 €. Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται:
1. η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου μπροστά απ’ τον. Ι.Ν Αγίου Νικολάου επιφάνειας 600 τμ περίπου με στόχο τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και την αισθητική του αναβάθμιση.
2. η αποκατάσταση πλακοστρώσεων κοινόχρηστων χώρων όπου υπάρχουν έντονες φθορές.
Στη δημοπράτηση του έργου που έγινε την Τρίτη 3/6/2014 κατατέθηκαν τρείς προσφορές και αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η επικύρωση των πρακτικών του διαγωνισμού και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι: “Προχωράμε στην εκτέλεση των έργων του Τεχνικού μας προγράμματος όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει για το 2014 κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, πριν από 6-7 μήνες. Παρά τη σημαντική αναγκαστική καθυστέρηση που υπήρξε εξαιτίας των δημοτικών εκλογών καταβάλουμε εντατικές προσπάθειες για να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο γιατί οι ανάγκες των δημοτών και του τόπου μας δεν μπορούν να περιμένουν”.