Το πλαίσιο της συνεργασίας των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Σοφάδων, με τη δημοτική αρχή παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος στους προέδρους των συμβουλίων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκάρλος πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τους δημότες μέσω των προέδρων και των τοπικών Συμβουλίων, δίνοντας ενεργό ρόλο και διευρύνοντας τη συμμετοχή τους στα δρώμενα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων επεσήμανε ότι η προεκλογική δέσμευση για έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού ιστού των κοινοτήτων, υλοποιείται στο ακέραιο.

Ο κ. Σκάρλος ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση, ώστε να γίνει αξιολόγηση και ιεράρχηση των προβλημάτων της κάθε κοινότητας ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, με τον ανάλογο προγραμματισμό.

Στις άμεσες κατευθύνσεις που έδωσε είναι ο ενεργός ρόλος των Προέδρων στο ζήτημα της καθαριότητας, μιας και οι ίδιοι θα καθορίζουν τις βασικές ανάγκες και θα κατανέμουν μεροκάματα ανάλογα με το ποσό που θα προσδιοριστεί στο επόμενο δεκαήμερο για κάθε κοινότητα.  Επίσης θα ληφθεί μέριμνα ώστε κάθε κοινότητα να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η παγία χρηματοδότηση που δικαιούνται δεν πρόκειται να τροποποιηθεί και ζήτησε να υπάρξουν εκείνες οι επιλογές που θα αποφέρουν το μέγιστο όφελος για τους κατοίκους των κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων ενημέρωσε τους προέδρους και για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοτών προς τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Σοφάδων, ζητώντας από τους ίδιους να συμπράξουν στην ενημέρωση για τις ρυθμίσεις διευκόλυνσης αποπληρωμής.

Ξεκαθάρισε δε, ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα και οι προβλεπόμενες διαδικασίες  προκειμένου να προασπιστεί η λειτουργία και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών.
Στα πλαίσια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση και για τα θέματα άρδευσης. Ο κ. Σκάρλος σημείωσε πως το οικονομικό άνοιγμα που εντοπίστηκε προσεγγίζει τα 250000 ευρώ ετησίως γι’ αυτό και βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την δικαιότερη αναπροσαρμογή των αρδευτικών τελών.

 

Τέλος, ζήτησε από τους προέδρους να καταγράψουν τα αιτήματα για τα παρόχθια, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού, υπενθυμίζοντας ότι την προηγούμενη διετία δεν εντάχθηκε απολύτως κανένα.
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Σοφάδων υπογράμμισε ότι «για τη Δημοτική Αρχή τα μέλη των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων είναι το αυτί μας στην κοινωνία και οφείλουμε να ακούμε και κυρίως να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας.»