Να ενταχθεί ο Δήμος Σοφάδων στη Β’ κλιματική ζώνη, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χουρδούβελη. Η επιστολή αφορά την απόφαση του Υπουργείου για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με την απόφαση, περί χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η Ελληνική Επικράτεια κατανέμετε σε τέσσερις κλιματικές ζώνες και ο Δήμος Σοφάδων,  εντάσσεται στην Γ΄ ζώνη επιδότησης παρά το ότι έχει και έντονα ορεινά στοιχεία.

Χωρίς να λαμβάνονται καθόλου υπόψη τα ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρακτηριστικά του Δήμου, ο ταχυδρομικός κώδικας 43300 (το σύνολο σχεδόν του Δήμου Σοφάδων) εξισώνεται με την Αττική(!!!), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα, όπου η ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση έχει οριστεί στα 960 λίτρα ανά κατοικία, σε αντίθεση με την Καρδίτσα (ταχυδρομικός κώδικας 43100) που ανήκει στην Β΄ζώνη, με ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση στα 1800 λίτρα ανά κατοικία, δηλαδή σχεδόν διπλάσια.

Είναι παραλογισμός, η πόλη της Καρδίτσας για παράδειγμα να δικαιούται μεγαλύτερο επίδομα από την Ρεντίνα, την Κτιμένη ή το Βαθύλακκο.

Ο πληθυσμός του ημιορεινού και ορεινού Δήμου Σοφάδων είναι αγροτικός – κτηνοτροφικός και αποτελείται από άτομα μεγάλης ηλικίας και χαμηλού εισοδήματος που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης.
Θεωρούμε άδικη την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου , καθώς ο χειμώνας σε πολλές περιοχές του Δήμου έχει χαρακτηριστικά ορεινών ηπειρωτικών περιοχών, ενώ καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθίσταται συνεπώς αναγκαία και επιτακτική η επανεξέταση των γεωγραφικών κριτηρίων και η άρση των εξόφθαλμων αδικιών έτσι ώστε ο Δήμος Σοφάδων να ενταχτεί  στην Β  Γεωγραφική Ζώνη και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα επίπεδα που προβλέπονται για τις περιοχές με ταχυδρομικό κώδικα 43100.»