Από την Παρασκευή 2 Μαΐου το Γυμνάσιο Λεονταρίου Σοφάδων, βρίσκεται στην περιοχή Οφρυνίου Καβάλας και διαγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες της 11ης Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη συμμετοχή του σχολείου μας στο θεσμό αυτό, και η δεύτερη που απολαμβάνει την αμέριστη συμπαράσταση του Δ Σοφάδων.

Οι 12 μαθητές του Γυμνασίου Λεονταρίου Καρδίτσας έχουν ήδη συμμετάσχει στα μισά Ολυμπιακά Αγωνίσματα της επιτυχημένης – και υποστηριζόμενης από το ΥΠΑΙΘ- διοργάνωσης.

Έχοντας λάβει μέρος σε πληθώρα Ολυμπιακών αγωνισμάτων έχουν αποσπάσει  τέσσερα μετάλλια αντιμετωπίζοντας συναγωνισμό τόσο από όλα τα σχολεία της χώρας -ένα από κάθε νομό-  όσο και ελληνικά σχολεία της αλλοδαπής που υπερήφανα  λαμβάνουν μέρος ως εκπρόσωποι της Ελληνικής διασποράς.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Γειτονιές της Ελλάδας” όπου το περίπτερο του Νομού και του Δήμου Σοφάδων έχει αποσπάσει τα ευνοϊκά σχόλια τόσο  των διοργανωτών όσο και των πολυάριθμων Βορειοελλαδιτών επισκεπτών.

Το πλήθος των καλαίσθητων εκθεμάτων των πάγκων – όλα ευγενική προσφορά των επιχειρήσεων-  επαγγελματιών της περιοχής μας -μαζί με το ζεστό χαμόγελο των μαθητών που το επανδρώνουν, αποδεικνύονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του Νομού Καρδίτσας  και του Δήμου Σοφάδων.  Θερμές ευχαριστίες δε, οφείλονται στον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Μπάμπη Παπαδόπουλο, που στήριξε και φέτος τη συμμετοχή μας στο σπουδαίο αυτό θεσμό.