Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών την οποία κοινοποίησε και στους Βουλευτές του νομού ο Δήμαρχος Σοφάδων επισημαίνει μια σοβαρή αδικία που συντελείται σε βάρος μερίδας πολιτών του Ν. Καρδίτσας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου υπάρχουν χωριά του Ν. Καρδίτσας που το επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται για κατανάλωση 15 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο και άλλα χωριά με ίδια ή και ευνοϊκότερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που το επίδομα υπολογίζεται για κατανάλωση 25 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του αναφέρει:
«κ. Υπουργέ,
Σύμφωνα με το άρθρο 3 της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2656/Β/18-10-2013 για τη «χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και τον καθορισμό του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού» ο Ν. Καρδίτσας κατατάσσεται στην Κλιματική Ζώνη Β γεγονός που συνεπάγεται ότι η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας για κάθε κάτοικο του νομού φτάνει τα 15 λίτρα. Συνεπώς η ανώτατη συνολική κατανάλωση για την οποία ο κάθε κάτοικος της Καρδίτσας δικαιούται επιδόματος 0,35 ευρώ είναι 1800 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.
Διαπιστώνουμε όμως την τελευταία εβδομάδα που ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς αφού μέσα στον ίδιο το νομό, ακόμα και μέσα στους ίδιους δήμους, οι κλιματικές ζώνες έχουν αλλάξει. Υπάρχουν χωριά του κάμπου που οι κάτοικοί τους επιδοτούνται για 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο και ορεινά χωριά με 500 μέτρα υψομετρική διαφορά που επιδοτούνται για 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ίδιο συμβαίνει και σε χωριά του κάμπου με 4-5 χιλιόμετρα απόσταση μεταξύ τους.
Επειδή το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και δημιουργεί μέγιστο ζήτημα διακριτής και άδικης μεταχείρισης των κατοίκων του Δ. Σοφάδων κλονίζοντας ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του κράτους, σας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα αποκατάστασης αυτών των αδικιών συμπεριλαμβάνοντας και το Δ. Σοφάδων στην Α Κλιματική Ζώνη, κάτι που συγκριτικά δικαιολογείται απόλυτα.»
Ο κ. Παπαδόπουλος προτίθεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού όπως δήλωσε: «Το Υπουργείο Οικονομικών αδικεί κατάφωρα τους κατοίκους του Δ. Σοφάδων σε σύγκριση με άλλες περιοχές του Ν. Καρδίτσας που οι γεωγραφικές συνθήκες είναι ίδιες και καλύτερες.
Είναι παράλογο οι κάτοικοι της Ρεντίνας, του Αηδονοχωρίου, του Βαθυλάκκου, του Θραψιμίου, της Κτιμένης που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο να δικαιούνται μικρότερου επιδόματος θέρμανσης από τους κατοίκους του κάμπου και της Καρδίτσας. Εξωφρενικό είναι επίσης τα μισά χωριά του κάμπου όπως είναι αυτά του Δ. Σοφάδων και του Δ. Παλαμά να επιδοτείται η θέρμανσή τους κατά 40% λιγότερο από τα χωριά του Δ. Καρδίτσας.
Οι οικονομικές διαφορές που προκύπτουν είναι σημαντικές και οι οποίες ξεπερνούν τα 400 ευρώ ανά δικαιούχο. Έχει χρέος λοιπόν Υπουργός Οικονομικών να αποκαταστήσει την αδικία αυτή εφαρμόζοντας ίδια μέτρα και σταθμά για όλους»