Εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων θα υλοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Δ. Σοφάδων. Με βασικό σύνθημα «ένα δέντρο για μια ζωή» ο Δήμος Σοφάδων καλεί:

  •   όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους
  •   όλους τους συλλόγους τις περιοχής
  •   όλους τους φορείς του τόπου

να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτήν την προσπάθεια θετικής παρέμβασης στο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος για το θέμα αυτό δήλωσε:

 

babis_100x150 «Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δ. Σοφάδων αναλαμβάνει περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Για φέτος σχεδιάσαμε και προβλέψαμε δαπάνη στον προϋπολογισμό μας για τη φύτευση 3.000 περίπου δενδρυλλίων σε χωριά του κάμπου στο Δ. Σοφάδων. Για την επόμενη χρονιά προγραμματίζουμε από τώρα εκτεταμένη δεντροφύτευση περιμετρικά της Λ. Σμοκόβου.

Οι συνεργάτες μου εδώ και 3-4 μήνες προετοιμάζουν κάθε λεπτομέρεια για την πραγματοποίηση του προγράμματος. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν τους χώρους και το ακριβές πρόγραμμα των δεντροφυτεύσεων. Οι τοποθεσίες όπου θα γίνουν οι δεντροφυτεύσεις επιλέχθηκαν λόγω των κατάλληλων προϋποθέσεων που υπήρχαν:

  •   περιφραγμένος χώρος
  •   δυνατότητα άρδευσης
  •   αίτημα και επιθυμία φορέων της περιοχής (τοπικής κοινότητας ή συλλόγων)

Μέσα σ’ αυτή τη γκρίζα εποχή που ζούμε επιχειρούμε μ’ αυτόν τον τρόπο να βάλουμε μερικές πράσινες πινελιές ζωής. Προσπαθούμε να συμβάλλουμε με θετικό τρόπο στο περιβάλλον όπου ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Νοιαζόμαστε κι αγωνιζόμαστε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες του τόπου όπου ριζώσαμε τις ζωές των οικογενειών μας.

Στέλνουμε ένα μήνυμα στους δημότες μας για την ευθύνη όλων μας απέναντι στη φύση. Θέλουμε να δώσουμε περιβαλλοντικά μαθήματα αλλά και μαθήματα εθελοντισμού και προσφοράς στα παιδιά μας.

Με τους λίγους πόρους που έχουμε δεν καταφέρνουμε να κάνουμε όλα όσα γινόταν στο παρελθόν. Προσπαθούμε όμως αταλάντευτα να διαχέουμε παντού ένα αισιόδοξο μήνυμα: μέσα απ’ την κοινή δράση μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για τον τόπο μας. Είμαι βέβαιος ότι οι συνδημότες μου θα συμμετάσχουν μαζικά και θα βοηθήσουν για την υλοποίηση του προγράμματος δεντροφυτεύσεων».