Ένα νέο δίκτυο δημοτικού φωτισμού τόσο στη πόλη των Σοφάδων όσο και στο Καππαδοκικό υλοποιήθηκε από το Δήμο Σοφάδων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που ενισχύουν την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού αλλά και την ασφάλεια ενώ παράλληλα  εξοικονομούν ενέργεια προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση του έργου  «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ-Κ/Χ Δ.Ε. ΣΟΦΑΔΩΝ»

Ο προϋπολογισμός δαπάνης ανήλθε στο ποσό των 74.400,00 ευρώ με χρηματοδότηση από την ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα έγινε αποξήλωση τσιμεντοΐστών, φωτιστικών  λόγω παλαιότητας, επικινδυνότητας  και φθοράς,  στην Κεντρική Πλατεία της Δ.Κ. Καππαδοκικού  και τοποθέτηση νέων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου Led  σύμφωνα με τα  ισχύοντα πρότυπα.

fotismos7

Επίσης κατασκευάστηκε δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην οδό Πλαστήρα μεταξύ των οδών Α. Γεωργίου και Κιερίου το οποίο ήδη λειτουργεί και στην οδό Μ. Χατζή στην Δ.Κ. Σοφάδων, με την τοποθέτηση σιδηροΐστών και φωτιστικών όπου αναμένεται η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

fotismos4

Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού κατασκευάστηκε με υπόγειες καλωδιώσεις μέσα σε σωλήνες από πολυαιθυλένιο.

Όλα τα καλώδια θα είναι τύπου H05VV-U και J1VV-U και όλες οι διακλαδώσεις έγιναν μέσα στους ιστούς των φωτιστικών. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.  Οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού είναι  χαλύβδινοι και καλύπτουν τις απαιτήσεις  των ισχυόντων προτύπων.

Αναφερόμενος στο έργο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσινόπουλος υπογράμμισε:

fotismos6

Ως Δημοτική Αρχή Σοφάδων συνεχίζουμε με καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο, πιο σύγχρονο και πιο ασφαλή για τους πολίτες,

«Με το έργο που ολοκληρώθηκε αλλά και μια σειρά παρεμβάσεων συμβάλλουμε έμπρακτα στη βελτίωση και την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ενισχύοντας  ακόμα περισσότερο την οδική ασφάλεια αλλά και γενικότερα το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών. Στόχος μας είναι πρώτα από όλα ο δημότης να νιώσει ότι ο δήμος φροντίζει τη γειτονιά του. Είναι δευτερεύων η αισθητική αναβάθμιση, η οποία παρόλα αυτά δεν αγνοείται από τον σχεδιασμό μας.»