Συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Φιλίππου είχε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης.
Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές ειδικάσε βαμβακοκαλλιέργειες και σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις των παραγωγών επλήγησαν πάνω από 60.000 στρέμματα με βαμβάκι.
Εν τω μεταξύ οι άστατες καιρικές συνθήκες που συνεχίζονται δημιουργούν εύλογη ανησυχία για το τελικό μέγεθος της καταστροφής.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών ώστε να γίνει εφικτή η πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό.
Όπως είπε, οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την καταστροφή των καλλιεργειών δεν πλήττουν μόνο τον αγροτικό πληθυσμό αλλά όλη την κοινωνία του Δήμου Σοφάδων. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος έχει επίπτωση σε όλη την οικονομική ζωή του Δήμου Σοφάδων»
Πάντως, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, καθώς το υπάρχον προσωπικό είναι λίγο ενώ ο όγκος των αιτήσεων των βαμβακοκαλλιεργητών και άλλων αγροτών, πρωτοφανής.
Ο κ. Σκάρλος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει μεταξύ άλλων το ζήτημα του προσωπικού στην συνάντηση που θα έχει εντός των επόμενων ημερών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς κρίνεται κομβικής σημασίας το θέμα των άμεσων εκτιμήσεων και των δίκαιων αποζημιώσεων, για το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας τόσο στο Δήμο Σοφάδων όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Από την πλευρά του ο κ. Ευαγγελογιάννης σημείωσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία την ώρα που οι αγρότες πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα, χάνουν την παραγωγή τους και βρίσκονται σε απόγνωση, να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αντικειμενικά οι εκτιμήσεις των ζημιών ώστε να στηριχθούν οικονομικά και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».