Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν την το Δήμο Σοφάδων τις προηγούμενες μέρες.

Το πρωί της Πέμπτης, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών (ΕΥΔΕ-ΚΥΥ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκίνησαν τη διενέργεια αυτοψιών σε έργα υποδομής του αρδευτικού δικτύου (αντλιοστάσια κλπ), στην αγροτική οδοποιία, αλλά και σε υποδομές που υπέστησαν καταστροφές στον ορεινό όγκο του Δήμου, προκειμένου να γίνει ακριβής εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Το κλιμάκιο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Κατερίνα Σκρέτα, κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης και Ευάγγελος Ζήσης οι οποίοι και ενημέρωσαν αναλυτικά για την υπάρχουσα κατάσταση και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς οι ζημιές υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως τόνισαν απαιτείται να υπάρξει άμεση επιχορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τον δήμο Σοφάδων για την αποκατάσταση των ζημιών καθώς ο προυπολογισμός των Δήμων είναι αδύνατο να ανταποκριθεί πλήρως.

Αναλυτικότερα, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ευαγγελογιάννης υπογράμμισε:

Οι προτεραιότητες του Δήμου Σοφάδων είναι τρεις. Η ασφάλεια των πολιτών, η αποκατάσταση του δικτύου και των υποδομών και η διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις βλάβες που υπέστησαν οι περιουσίες τους. Η πολιτεία οφείλει να καταγράψει άμεσα τις ζημιές και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάστασή τους.