Στο site του Ελεύθερου  Τύπου στις  10/08/2024 ανέβηκε  το παρακάτω άρθρο…

Στροφή σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού κάνουν οι τοπικές κοινωνίες, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επισκέπτες και να αναδείξουν ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Μια τέτοια πρωτοβουλία ανέλαβε και υλοποίησε πρόσφατα ο Δήμος Σοφάδων, οργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων.Την ιδέα για το φεστιβάλ γευσιγνωσίας είχε ο δήμαρχος Σοφάδων, Δημοσθένης Κατσής, και όπως διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος είχε σημαντική απήχηση στους δημότες της περιοχής, σε παραγωγούς, αλλά κυρίως σε επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν… το τερπνόν μετά του ωφελίμου και να γευτούν τοπικά θεσσαλικά εδέσματα με φόντο το μαγευτικό τοπίο της περιοχής μέσα στα πλατάνια και τις καστανιές.

Περισσότερα…. 👇

https://eleftherostypos.gr/oikonomia/kerdizei-synechos-edafos-o-gastronomikos-tourismos?fbclid=IwY2xjawEmkcNleHRuA2FlbQIxMAABHW9prp9CEZozjN46f4c4Nrdfbwjuxtur569OqzjvvGeGj0c-DF1_lNd3Hw_aem_OGhrbi7tUFiD-CLF0OpsOw