Δήμος Σοφάδων

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  στο Δήμο Σοφάδων στο πλαίσιο της 56ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ”

Ο Δήμος Σοφάδων, σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, ανακοινώνει τη διεξαγωγή διήμερου πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 25 και 26 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 56ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ”.

Η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ” αποτελεί ένα θεσμό με μακρά ιστορία και σημαντική συμβολή στη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Κάθε χρόνο, συγκεντρώνει χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, προσφέροντας ένα μοναδικό μωσαϊκό παραδόσεων και πολιτισμών. Η γιορτή αυτή ενισχύει την πολιτιστική ανταλλαγή και τη φιλία μεταξύ των λαών, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την τοπική παράδοση και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

  • Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

– Κεντρική Πλατεία  Σοφάδων, ώρα 9:30 μ.μ. Θεατρική Παράσταση: «Αι γενεαί  πάσαι…Νικηταράς!» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

– Πλατεία Λεονταρίου, ώρα 9:30 μ.μ. εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ανάβρας (Ανατολική Ρωμυλία) και το χορευτικό συγκρότημα από το Αϊντάχο των ΗΠΑ (συγκρότημα «Idaho Rocky Mountain Express»).

  • Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024

– Κεντρική Πλατεία Σοφάδων, ώρα 9:30μ.μ. εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων (Μακεδονία), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφάδων “Χοροπάτημα” (Βλάχικα), τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής (Καραγκούνικα), τον Μορφωτικό Σύλλογο Ανάβρας (Ανατολική Ρωμυλία) και τα χορευτικά συγκροτήματα  από το Αϊντάχο των ΗΠΑ (συγκρότημα «Idaho Rocky Mountain Express») και το Συγκρότημα της Ελληνικής ομογένειας στην Μελβούρνη της Αυστραλίας «ΜANASIS School of Greek Dance and Culture».

Όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε αυτές τις μοναδικές πολιτιστικές βραδιές και να απολαύσουν  την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μέσα από το θέατρο, τους παραδοσιακούς χορούς και  τη μουσική και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό των ξένων χωρών που θα συμμετάσχουν.