Ο Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Δημοσθένης Κατσής υποδέχθηκε με χαρά και υπερηφάνεια τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, οι οποίοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας “HEIRS OF CULTURE: Αναδεικνύω την Πολιτιστική Κληρονομιά μου Φιλοτεχνώντας”, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την UNESCO και εντάχθηκε στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (σε συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης).
Η εκδήλωση υποδοχής πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και περιλάμβανε θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Την ευθύνη οργάνωσης και υποστήριξης των μαθητών είχε η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Χαρά Παπαδήμου, ενώ την καλλιτεχνική ευθύνη και επιμέλεια είχε η εικαστικός κ. Αλέκα Κουκόσια, υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε τη σημασία της πολιτιστικής παιδείας και της δημιουργικότητας, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τέτοιες διακρίσεις στην προώθηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 2.500 έργα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, διακρίθηκαν τα 60, εκ των οποίων τα 11 ανήκουν στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων.
Τα έργα που διακρίθηκαν φιλοτέχνησαν οι μαθητές:
Καλοστύπη Βαλεντίνα, Κόρκα Αρχοντία-Μαρία, Κουπριτζιώτης Ευάγγελος, Παπαδοπούλου Μαρία, Πιπιρίγκας Τριαντάφυλλος, Σιαφάκα Μαρία-Βιολέτα, Σταθόπουλος Σωτήριος, Σταθοπούλου Θωμαΐς, Τσεκούρα Στέλλα, Τσιτόγλου Βασιλική, Χαλασιά Μελίνα
Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρουσίασαν τα έργα τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Τα έργα τους, εμπνευσμένα από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αναδεικνύουν την αξία της τέχνης και της ιστορίας στην καθημερινή ζωή.
Ο Δήμαρχος δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους μαθητές μας που κατάφεραν να διακριθούν σε έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό. Η διάκρισή τους αποτελεί παράδειγμα για όλους και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.”
Επιπλέον, στους μαθητές προτάθηκε από τον Δήμαρχο να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το νέο λογότυπο του Δήμου Σοφάδων, μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεχίσουν να συμβάλουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της περιοχής τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές.