Αγαπημένα μας παιδιά,

Καθώς πλησιάζει η στιγμή των Πανελληνίων Εξετάσεων, θέλω να σας μιλήσω από καρδιάς και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία. Βρίσκεστε μπροστά σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας, και γνωρίζω πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η προσπάθεια. Σας βλέπω να αγωνίζεστε καθημερινά, να αφιερώνετε ατελείωτες ώρες μελέτης και να αντιμετωπίζετε κάθε δυσκολία με θάρρος και αποφασιστικότητα. Θέλω να σας θυμίσω τα σοφά λόγια του Γκαίτε: “Το σημαντικότερο είναι να πιστεύετε στον εαυτό σας. Αν πιστεύετε σε αυτόν, μπορείτε να κάνετε τα πάντα.” Αυτή η φράση κρύβει μια αλήθεια που πρέπει να κρατήσετε βαθιά μέσα σας. Η πίστη στις δικές σας δυνάμεις είναι το κλειδί για να κατακτήσετε κάθε στόχο και να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση που θα βρεθεί μπροστά σας.

Στους μήνες και τα χρόνια που πέρασαν, έχετε εργαστεί σκληρά. Έχετε ξενυχτήσει, έχετε αντέξει άγχη και αμφιβολίες, έχετε δείξει αφοσίωση και επιμονή. Όλα αυτά σας έχουν ήδη καταστήσει νικητές. Είστε οι ήρωες αυτής της περιόδου, και αξίζετε κάθε έπαινο για τις προσπάθειές σας.

Όταν βρεθείτε μπροστά στα θέματα των εξετάσεων, να θυμάστε πως η μεγαλύτερη δύναμή σας βρίσκεται μέσα σας. Δεν είστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι. Έχετε την αγάπη και τη στήριξη των γονιών σας, των δασκάλων σας και όλης της τοπικής κοινωνίας μας. Είμαστε όλοι εδώ, δίπλα σας, περήφανοι για εσάς και έτοιμοι να σας στηρίξουμε. Αφήστε την καρδιά σας να γεμίσει με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Μην αφήσετε τον φόβο να σας καταβάλει. Κάθε σας προσπάθεια μετράει, κάθε σας βήμα είναι σημαντικό. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένετε, να ξέρετε ότι η αξία σας δεν

κρίνεται από ένα αποτέλεσμα αλλά από την ψυχή και την αφοσίωση που δείχνετε.

Ξέρω πως οι εξετάσεις αυτές είναι σημαντικές, αλλά να θυμάστε πως είναι μόνο ένα μέρος του μεγάλου ταξιδιού της ζωής σας. Η επιτυχία σας δεν καθορίζεται μόνο από τις εξετάσεις, αλλά από την δύναμη, την επιμονή και την αγάπη που δείχνετε σε ό,τι κάνετε. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις, και με την πίστη στον εαυτό σας, θα μπορέσετε να πετύχετε τα πάντα.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εξετάσεις και να πετύχετε όλα όσα ονειρεύεστε. Κρατήστε ζωντανή την πίστη στον εαυτό σας και να θυμάστε ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Είμαστε όλοι εδώ για εσάς, με αγάπη και περηφάνια.

 

Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη,

Δημοσθένης Κατσής

Δήμαρχος Σοφάδων