Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής, την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο Σοφάδων, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους μαθητές της Γ’  Τάξης των  Λυκείων του Δήμου και συνομίλησε μαζί τους, λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σκοπός της συνάντησης – συζήτησης  ήταν    να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον.

Ο κ. Κατσής, αφού καλωσόρισε τους μαθητές,   τους διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή θα είναι πάντα δίπλα τους, αρωγός σε κάθε τους όνειρο και φιλοδοξία.

Άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανησυχίες τους για το μέλλον, συζήτησε μαζί τους για θέματα που αφορούν στην επαγγελματική τους πορεία αλλά και αντάλλαξε απόψεις  γενικότερα για το πως οι ίδιοι οι νέοι, οι αυριανοί πολίτες, μπορούν να συνεισφέρουν, ο καθένας με τον τρόπο του για μια πιο προοδευτική κοινωνία.

Τους προέτρεψε να ακολουθούν τα όνειρα τους και τόνισε πως όσο δύσκολος και αν είμαι ο αγώνας τους, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν στο δρόμο τους ο καθένας είναι σίγουρο πως θα βρει τον προορισμό του και στο τέλος θα τα καταφέρει ακόμα κι αν κάποιες φορές αποτύχει.

Επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Υπάρχει σίγουρα για τον καθέναν από εσάς  μια πορεία  με πολλές  προκλήσεις που την  κάνει να  είναι μοναδική. Ο σκοπός είναι να ανακαλύψετε την πορεία σας και να αρχίσετε να βαδίζετε προς το στόχο σας γεμάτοι αυτοπεποίθηση με εφόδιο τη γνώση. Ο χάρτης είναι μπροστά σας γεμάτος διαδρομές. Επιλέξτε τον προορισμό και ξεκινήστε το ταξίδι. Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν και αυτό είναι που θα κάνει το ταξίδι σας πιο συναρπαστικό, που θα σας οπλίσει με δύναμη και αντοχή. Στο τέλος εσείς διαλέγετε το που θα πάτε, πώς θα πάτε και με ποιόν, γιατί η πορεία είναι υπόθεση αποκλειστικά δική σας.”

Οι μαθητές από τη δική τους πλευρά εξέφρασαν τους φόβους, την   αβεβαιότητα  και την αγωνία τους για το μέλλον τους και μετέφεραν τις σκέψεις τους με θερμό τρόπο, μοιράστηκαν τους στόχους που θέλουν να πετύχουν μέσω των πανελληνίων, τις σκέψεις τους για την ύπαρξη ενός δεύτερου πλάνου σε περίπτωση αποτυχίας και πως οι ίδιοι οραματίζονται μεταξύ άλλων την κοινωνία του μέλλοντος .

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων και Λεονταρίου καθώς επίσης και από το Επαγγελματικό Λύκειο Σοφάδων.

Παρόντες στη συζήτηση με τους μαθητές ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και  Δια βίου μάθησης – Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Κατσιαντώνης, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σοφάδων, κ. Ελένη Βλόντζου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σοφάδων κ. Παντελής Τσάμαλος, η φιλόλογος κ. Χριστίνα Λιούτα και πολλοί φοιτητές.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο δήμαρχος ευχήθηκε  στους μαθητές καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα που αποτελεί την αφετηρία για ένα καλύτερο μέλλον και τους προέτρεψε να λειτουργήσουν με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση  αξιοποιώντας τους κόπους και τις θυσίες τους.

Τέλος τόνισε πως επιδίωξή του είναι να «θεσμοθετήσει» συχνές συναντήσεις με τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων  για να συζητάνε ό,τι απασχολεί τη νεολαία, θέματα Παιδείας και σχολικών εγκαταστάσεων, ζητήματα αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικά ζητήματα κ.ά.