Γιορτάζουμε για μία ακόμη φορά το Άγιο Πάσχα, μια γιορτή που το όνομά της, σημαίνει πέρασμα σε μια κατάσταση ελευθερίας και χαράς.
Το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου, σε συνδυασμό με την αναγέννηση της φύσης που φέρνει η άνοιξη, συμβολίζει τη νίκη της ελπίδας επί του φόβου, τον οριστικό θρίαμβο της ζωής απέναντι στο σκοτάδι. Μας διδάσκει το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας, το θρίαμβο της αγάπης απέναντι στο θάνατο, ότι όπου υπάρχει μαρτύριο και δοκιμασία, μπορεί να υπάρξει και λύτρωση.
Από τα Πάθη του Χριστού μας διδασκόμαστε την καρτερία και την υπομονή. Το μήνυμα του Θείου Λόγου μάς γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία, ότι με αγάπη και αλληλεγγύη μπορούμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, αλλά και να πετύχουμε πάρα πολλά.
Όσο σκοτεινός κι αν φαίνεται ο δρόμος μας, το Φως της Ανάστασης θα υπάρχει πάντα για να μας καθοδηγεί, να μας δίνει δύναμη και κουράγιο.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό και για όσα μας ενώνουν, αφήνοντας στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν.
Ας είναι αυτή η Ανάσταση για τον καθένα μας ξεχωριστά πηγή δύναμης και δημιουργίας, ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.
Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, γαλήνη, προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Ο Δήμαρχος Σοφάδων
Δημοσθένης Κατσής