«Το νερό- Pani –είναι το παν»

Την Τρίτη  30/4/2024 πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Ρομά παρέμβαση   της UNICEF , AID  και της REVMA και απευθυνόταν σε νεαρές γυναίκες των δύο Οικισμών του Δήμου. Στόχος της παρέμβασης ήταν η προαγωγή υγείας των Ρομά με αφορμή την αναγκαιότητα πρόσβασης στο νερό (Pani).

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο δραστηριοτήτων του Παραρτήματος  και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους βασικούς  κανόνες υγιεινής, τις επιπτώσεις των εφηβικών κυήσεων, τους απαραιτήτους εμβολιασμούς από το προσωπικό των φορέων (γιατρό , παιδαγωγό , δικηγόρο , εκπαιδευτικό) με την υποστήριξη του προσωπικού του Παραρτήματος Ρομά.  Ακολούθησε διάλογος και απαντήθηκαν ερωτήματα των παρευρισκόμενων γυναικών και τέλος  διανεμήθηκαν ατομικά κιτ με βασικά είδη υγιεινής και έγινε  συμβουλευτική της  χρήσης τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της  Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού & Εθελοντισμού  κ  Σ. Αλειφτήρα.

Το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων υλοποιείται ως μέρος της Πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων” (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021-2027 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027