Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου και η  Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων  Ελένη Σαλταγιάννη  τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου  με την παρουσίασή της  για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων   μας έστειλε το μήνυμα ότι τα παιδιά με αναπηρίες μπορούν κάλλιστα να εξελιχθούν σε άτομα με ειδικές δεξιότητες και ικανότητες και να προοδεύσουν στη ζωή τους, όταν δεχτούν την κατάλληλη εκπαίδευση. Eπίσης, σε συνεργασία με τον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου κ. Βασίλη Κοθώνα έγιναν μεταξύ των μαθητών  βιωματικές ασκήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας,

Όλοι  στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές  με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειές τους  ανταποκρινόμενοι στα δίκαια αιτήματά τους για ισότιμη εκπαίδευση, τόσο ως προς την πρόσβαση τους σε αυτήν, όσο και ως προς την ποιότητά της, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών.

 

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.