Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εορτάζεται με κάθε επισημότητα σε κάθε γωνιά της χώρας μας ως ημέρα τιμής, μνήμης και έμπνευσης.

Σε χρόνους κρίσιμους και με το διακύβευμα της εποχής να είναι η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης, τιμούμε το «πύρωμα καρδιάς» των Ελλήνων που ήταν πάντα πρωτοπόροι στους αγώνες λευτεριάς και τιμής για την πατρίδα.

Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θυσίασαν τη ζωή τους, που έχασαν τα πάντα, που υπέφεραν, που αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο.

Εμπνεόμαστε από τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για τον άκαμπτο αγώνα των προγόνων μας: τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή τους, την πίστη τους, την ενότητα και την αξιοπρέπειά τους.

Σύσσωμοι αποτίνουμε φόρο τιμής σε όσους με το αίμα τους μας χάρισαν το αγαθό της ελευθερίας, υπηρετώντας με περηφάνεια τα ιδανικά για την κοινή πορεία του τόπου μας.

Η πίστη μας σε αυτές τις αξίες  , αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη δική μας γενιά, αλλά, είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των πρόγονων μας. Ενωμένοι, ας παραδειγματιστούμε από το ήθος των ηρώων του 1940 και ας αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα δημοκρατική, αισιόδοξη και υπερήφανη!

Χρόνια Πολλά.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

Θάνος Σκάρλος