Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  Σοφάδων 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιούργησαν σημαντικά ζητήματα στη δημόσια υγεία καθιστώντας αναγκαία την λήψη απαραίτητων μέτρων.

Στα πλαίσια της πρόληψης και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας των ευπαθών ομάδων αλλά και των πληθυσμών που επλήγησαν από τις πλημμύρες διενεργήθηκε χθες την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων αντιτετανικός εμβολιασμός ενηλίκων. Η δράση υλοποιήθηκε υπό το σχεδιασμό και συντονισμό της κας Ουρανίας Πινακά, γενικού ιατρού, συντονίστριας της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, με την αρωγή του διαμεσολαβητή Ρομά Κωνσταντίνου Καλλιώρα και με τη συνεργασία της υπεύθυνης του Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων κας Όλγας Γκουζιώτη, κοινωνιολόγου.

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε από τις επισκέπτριες υγείας της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας κα Βασιλική Παπαδούλη και κα Ευσταθία Παπανικολάου με τη βοήθεια προσωπικού των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ.

Ανάλογοι εμβολιασμοί υλοποιούνται και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας υπάγεται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και χρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων υλοποιείται ως μέρος της Πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων” (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.