Στις 10 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη η Ειδική Παιδαγωγός, κ. Ελένη Σαλταγιάννη  του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σοφάδων σε συνεργασία με την Kοινωνιολόγο, κ. Όλγα Γκουζιώτη  του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Διαμεσολαβητή, κ. Κώστα Καλλιώρα πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και δημιουργικής απασχόλησης  για τα παιδιά στο Παράρτημα Ρομά.  

Για πολύ κόσμο το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαλάρωσης και ξεκούρασης και είναι συνυφασμένο με διακοπές. Με αφορμή  το τέλος της σχολικής χρονιάς και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών  αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία δράση με θέμα: «Οι εποχές του Χρόνου». Ασχοληθήκαμε με τις 4 εποχές του χρόνου, βάλαμε τις 4 εποχές στη σειρά αρχίζοντας από το καλοκαίρι, μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής και διαβάσαμε τα ονόματά τους.

parartima1

parartima2

parartima3

 

Γνωρίσαμε τις 4 εποχές και μέσα από πίνακες εποχής, και τα προϊόντα που μας φέρνει η κάθε μια.

Αριθμήσαμε τις εποχές από το 1-4 και δουλέψαμε φύλλα εργασίας  ζωγραφίζοντας το κάθε παιδί χωριστά την εποχή που επέλεξε.

Γνωρίσαμε κάθε εποχή ξεχωριστά και τους μήνες της. Μιλήσαμε για το τι μας φέρνει κάθε εποχή.

parartima4

Κάθε μήνας έχει και κάτι ξεχωριστό να μας πει και να μας δώσει. Φύλλα για το φθινόπωρο, χιόνι για τον χειμώνα, λουλούδια για την άνοιξη και στάχυα για το καλοκαίρι.

Τα παιδιά έπαιξαν και ανακάλυψαν τη διαφορετικότητα κάθε εποχής. Παίξαμε και ένα παιχνιδάκι εμπέδωσης μέσα από φύλλα εργασίας βάζοντας την κάθε εποχή στη φωτογραφία που ανήκει.

Επίσης, παρουσιάσαμε στα παιδιά και το παραμύθι « Η Κυρά Καλή και οι δώδεκα μήνες».

Είναι αλήθεια τελικά! Το καλοκαίρι φέρνει χαρά  στα σπίτια μας.

parartima5

Στο τέλος, αποφασίστηκε τα παιδιά να ξαναϊδωθούν πραγματοποιώντας νέες δράσεις και περνώντας χρόνο παίζοντας.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020.

kedrokoinotitas

espa