Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος στους Σοφάδες, παρουσία χιλιάδων πιστών, η Πολιούχος Αγιά Παρασκευή.

Την Τρίτη το απόγευμα, 25 Ιουλίου έγινε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας ενώ  το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.Στις 7.30 μ.μ. την Δευτέρα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας.Η πομπή, αποτελούμενη από τη φιλαρμονική του Δήμου Σοφάδων, τον  εκκλησιαστικό τελετάρχη αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλία  Γώγο, την Ιερή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής  υποβασταζόμενη από τσολιάδες του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων (Δημήτρης Θανασάκης και Γιώργος Γιώτας),  τον Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμανδρίτη  πατήρ Θεόκλητο  Δήμου, το Ιερατείο της περιοχής Σοφάδων και πλήθος κόσμου, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και δια μέσω της κεντρικής πλατείας και των οδών Κιερίου, Αγ. Γεωργίου, πεζοδρόμου 28ης Οκτωβρίου τερμάτισε στην Κεντρική Πλατεία, όπου τελέστηκε Αρτοκλασία μετά θείου Κηρύγματος.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωποι της ΠΥ Σοφάδων και του ΑΤ Σοφάδων, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων  και πλήθος κόσμου.

agiaparaskeyi lit1

agiaparaskeyi lit2

agiaparaskeyi lit3

agiaparaskeyi lit4

agiaparaskeyi lit5

agiaparaskeyi lit6

agiaparaskeyi lit7

agiaparaskeyi lit8

agiaparaskeyi lit9

agiaparaskeyi lit10

agiaparaskeyi lit11

agiaparaskeyi lit12

agiaparaskeyi lit13

agiaparaskeyi lit14

agiaparaskeyi lit15

agiaparaskeyi lit16