Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον  Προϊστάμενο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κεφαλά, του επόπτη ΕΛΓΑ για το Ν. Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου, προέδρων κοινοτήτων και αγροτών, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε πληγείσες καλλιέργειες, κυρίως βαμβακιού καθώς και καλαμποκιού και μηδικής ώστε να διαπιστωθεί από κοντά το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.xalazi4xalazi9
Παράλληλα έγινε αναγγελία της ζημιάς για τις Τοπικές Κοινότητες Πασχαλίτσας, Γεφυρίων, Γραμματικού, Αχλιαδιάς, Κέδρου, Λεονταρίου και Κυψέλης , οπότε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για δήλωση των ζημιών που υπέστησαν.
Να σημειωθεί ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους θυελλώδεις ανέμους προκλήθηκαν ζημιές σε ποιμνιοστάσια και αποθήκες για τις οποίες θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προγραμμάτων ΚΟΕ.xalazi13
Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Κεφαλάς, ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημίες και είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατό δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε μια εποχή με έντονα οικονομικά προβλήματα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις για τον αγρότη . Επανέλαβε πως ο Δήμος Σοφάδων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες της περιοχής προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

xalazi1

xalazi2

xalazi3

xalazi5

xalazi7

xalazi8

xalazi10

xalazi11

xalazi12

xalazi6