Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων με τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους 

Θέματα συνεργασίας και συντονισμού δράσεων και ιδεών μεταξύ του Δήμου Σοφάδων, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου-ΔΟΠΑΠΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού,  της ιστορίας, του φυσικού πλούτου  και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου, συζητήθηκαν στην συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους εκπροσώπους των  συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι  προτάσεις για την καλύτερη δυνατή προβολή των εκδηλώσεων των συλλόγων, για την στήριξη των δραστηριοτήτων τους από τον Δήμο Σοφάδων και την Περιφέρεια , ενώ κατατέθηκε και πρόταση δημιουργίας Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου.

Όπως τονίστηκε, οι πολιτιστικοί σύλλογοι έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάσωση, διάδοση και προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των εθίμων μας. Μέσα από την επικοινωνία και την συνεργασία όλων των φορέων, μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Όλοι μαζί, έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Τις εκκλησίες, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τη λίμνη, τα λουτρά, τα ποιοτικά προϊόντα, τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ.

Ο Δήμος Σοφάδων δηλώνει παρόν με την στήριξη του στους πολιτιστικούς συλλόγους που με τις δράσεις τους δημιουργούν ένα μοναδικό  πολιτιστικό αποτύπωμα και ένα ισχυρό brand name που δίνει σε όλους τη δυνατότητα αξιοποιώντας το, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΣ κ. Γιάννης Κουτσομηλιάς, ο Αντιπεριφερειαρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, η κ. Μαρία Καραμπινά και τα μέλη του ΔΟΠΑΠΣ κ. Θανάσης Παππάς, Κων/να Μπουρνή και Σάσα Θεοδωράκου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη των συλλόγων που παρευρέθηκαν στη συνάντηση τονίζοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ του συνόλου των πολιτιστικών συλλόγων και της δημοτικής αρχής.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από τη μεγάλη προσέλευση, αποδεικνύοντας την άψογη συνεργασία που έχουμε με όλους σας. Δίνετε ζωή στα χωριά μας και για όλους εμάς αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη στήριξη όλων των συλλόγων που δραστηριοποιείστε στο Δήμο μας και αποτελούν την κοιτίδα πολιτισμού του τόπου μας»

 

politistikoi syllogoi 1

politistikoi syllogoi 2