Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιείται ο δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που φιλοξενείται στο Δήμο Σοφάδων, προσφέροντας στις γυναίκες μια πολύτιμη και πολλές φορές σωτήρια για την υγεία τους προληπτική εξέταση.

Στη πόλη των Σοφάδων η δράση ήταν διήμερη (8 και 9 Μαΐου) ενώ η μονάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη 10 Μαΐου στη Ματαράγκα και την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Λεοντάρι.

Το ενδιαφέρον των γυναικών εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς  ενώ στην όλη διαδικασία συμμετείχε μέσω των υπηρεσιών του και ο Δήμος Σοφάδων.

ο προσωπικό της μονάδας καλωσόρισε η πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΕΔΣ και υπεύθυνη της δράσης κ Θώμη Καφάση, η οποία ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το μεσημέρι της Τρίτης την κινητή μονάδα επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η κ. Καφάση, η πρόεδρος των Σοφάδων κ. Κατερίνα Σκρέτα, η πρόεδρος του παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ερμιόνη Βασιλού, το μέλος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και χορηγός της δράσης κ. Μαρία Βαγενά και το μέλος του ΔΣ κ. Χριστίνα Ρέπα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων και η κ Καφάση ευχαρίστησαν την πρόεδρο  κ. Ερμιόνη Βασιλού για την πολύτιμη συμβολή της στην παρουσία του μαστογράφου στην περιοχή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυναν στην κ. Βαγενά που πέραν της πλούσιας εθελοντικής δραστηριότητάς της συνέβαλε και χορηγικά στην υλοποίηση της δράσης στο Δήμο Σοφάδων. Υπογραμμίστηκε δε, η κοινή βούληση για περεταίρω συνεργασία έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα προληπτικού ελέγχου σε γυναίκες που δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο ή δημόσια δομή υγείας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σκάρλος σημείωσε:

«Ο Δήμος Σοφάδων δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στην κοινωνική αυτή δράση, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου . Οποιαδήποτε άλλωστε δράση ή πρωτοβουλία για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, ο προληπτικός έλεγχος σώζει κυριολεκτικά ζωές και είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνουμε.  Ως Δημοτική Αρχή Σοφάδων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας βρίσκεται στο δήμο μας. Θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα της εξέτασης και γνωρίζουν ότι η πρόληψη σώζει ζωές.  Με αφορμή την επίσκεψη αυτή στο Δήμο Σοφάδων, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Παράρτημα Καρδίτσας για τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλει και τη στήριξη που προσφέρει. Κανένας θεσμός δεν μπορεί να νικήσει μόνος του την ασθένεια και οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε.

Από την πλευρά της το μέλος του παραρτήματος Καρδίτσας και χορηγός της δράσης κ. Μαρία Βαγενά τόνισε:

«Μαζί μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να νικήσουμε τον καρκίνο του μαστού Ευχαριστούμε όλες και όλους για την στήριξη της προσπάθειας που κατορθώνει και ανθίζει σε μια δύσκολη περίοδο, φανερώνοντας πως η συστράτευση όλων μας αναδεικνύει τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που δίνεται  η δυνατότητα σε γυναίκες του Δήμου Σοφάδων να διεξάγουν μαστογραφικό   έλεγχο με απλό τρόπο.  Με δεδομένο ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι εφόσον διαγνωστεί νωρίς ο καρκίνος του μαστού, είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος . Και ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζουν οι γυναίκες ότι καμιά δεν είναι μόνη και μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα»

mastografos1

mastografos1

mastografos1

mastografos1