Την Τρίτη 28/3/2023 πραγματοποιήθηκε στο  Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων ενημερωτική δράση με τίτλο «Οικογενειακός προγραμματισμός- Αντισύλληψη – Μητέρα και Παιδί». Η δράση υλοποιήθηκε από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σοφάδων  στο πλαίσιο της στήριξης της υγείας ευπαθών και ευάλωτων πληθυσμών και απευθυνόταν σε νεαρές γυναίκες Ρομά. Στη δράση συμμετείχαν η Κοινωνιολόγος, Νοσηλεύτρια και ο Διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά, και από τη μεριά του Κέντρου Υγείας Σοφάδων  ο Γυναικολόγος Πασχάλης Μούσιος, η Μαία Μαρία Κατσιαβού και η Νοσηλεύτρια Βασιλική Τσιγαρίδα.

Έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα Οικογενειακού Προγραμματισμού – Αντισύλληψης, εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου, ακολούθησε συζήτηση και υποβλήθηκαν ερωτήματα από τις νεαρές γυναίκες Ρομά στα οποία ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.