Αρχές Μαρτίου 2023 ξεκίνησε η δράση στήριξης των σχολικών εγγραφών και ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου. Στόχος της δράσης ήταν η υποστήριξη και ενημέρωση των γονέων Ρομά για την έναρξη των σχολικών εγγραφών στα Προνήπια και στην πρώτη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2023-2024.

 

Υπήρξε συνεργασία με το 4ο, 5ο  Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων για τη διαδικασία (δικαιολογητικά) και την προθεσμία των εγγραφών, ενημέρωση κατ’ οίκον των οικογενειών και ενημέρωση με μικροφωνική στους δύο οικισμούς Ρομά από το διαμεσολαβητή του Παραρτήματος. Δημιουργήθηκε ενημερωτικό βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου των Ρομά (άτομο με επιρροή στους δυο οικισμούς Ρομά) στη γλώσσα ρομανί ενημέρωσε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά των σχολικών εγγραφών, το βίντεο αναρτήθηκε σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα για τους Ρομά. Στο πλαίσιο των καθημερινών εξυπηρετήσεων οι Ρομά ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά, συμπληρώθηκαν τα αντίστοιχα έγγραφα και παραπέμφθηκαν στα  ανωτέρω σχολεία του Δήμου για τις σχολικές εγγραφές.

 

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.