Όλα είναι έτοιμα  προκειμένου το Σοφαδίτικο Καρναβάλι 2023 να αποτελέσει για μια ακόμη φορά πόλο έλξης και κορωνίδα των αποκριάτικων εκδηλώσεων  όχι μόνο στο Ν. Καρδίτσας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή!

Παραδοσιακό γλέντι

karnavali savvato geniko

Το Σάββατο 25/2  στις 7.30  το απόγευμα θα ξεκινήσει το μεγάλο γλέντι στην κεντρική πλατεία Σοφάδων όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να γευτούν το νοστιμότατο παραδοσιακό φαγητό, το μπλουγούρι με πρόβειο που οι μερακλήδες  μάγειρες θα ετοιμάσουν από νωρίς.

karnavali savvato mitropanosΆφθονο θα ρέει και το κρασί, ενώ εξαιρετική Λαϊκοδημοτική Ορχήστρα θα παίζει ως αργά για όλους τους επισκέπτες.

Μαζί μας θα είναι: ο Κώστας Δεδούσης στο κλαρίνο

ο Χρήστος Καλαμπούκας στο λαούτο , ο Μανώλης Καραβίδας στο βιολί,

ο Βασίλης Γαλάνης στα κρουστά και ο Χρυσόστομος Μητροπάνος στο τραγούδι.

Η φετινή καινοτομία είναι ότι εντάχθηκε στο Καρναβάλι Σοφάδων 2023 το Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών με μουσικοχορευτικές ομάδες και συγκεκριμένα οι: «Ansamblul Murguletul Din Potcoava  από τη Ρουμανία, «Sveti Dorde» από τη Σερβία, «Duga» από το Μαυροβούνιο, «Folklore Ensemble Mezdra» από  τη Βουλγαρία και «Music School – Batorek» από την Kροατία. 

Όλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα θα εμφανιστούν το βράδυ του Σαββάτου στους Σοφάδες.

karnavali savvato croatia

karnavali savvato croatia

karnavali savvato croatia

karnavali savvato croatia

karnavali savvato croatia

 

Αποκριάτικη Παρέλαση

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 6.00  το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση με τη συμμετοχή αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τις έως τώρα αισιόδοξες προβλέψεις αλλά και των χορευτικών ομάδων από τις Βαλκανικές χώρες.

Θα ακολουθήσει το κάψιμο του Καρνάβαλου και η ρίψη δεκάδων βεγγαλικών.

Καθαρά Δευτέρα Παραδοσιακά Κούλουμα

Παραδοσιακά κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εκδηλώσεις στις κοινότητες Σοφάδων, Ματαράγκας (με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών σχημάτων Ρουμανίας , Μαυροβουνίου. Λουτροπηγής, Δασοχωρίου (με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικού σχήματος Βουλγαρίας), Πύργου Κιερίου, Ανάβρας (με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών σχημάτων Κροατίας και Σερβίας) , Φίλιας, Καππαδοκικού, Μελισσοχωρίου, Κυψέλης, Μασχολουρίου, Θραψιμίου, Λεονταρίου και Βαθυλάκκου.

Το Καρναβάλι Σοφάδων συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σοφάδων, την Π.Ε Καρδίτσας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων και Συλλόγους και φορείς της περιοχής.