Αποζημίωση για τις πλημμύρες ζητά ο Δήμαρχος Σοφάδων

 

apozimiosiΕπιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θ. Σαρρή έστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες μετά τις μεγάλες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος υπογραμμίζει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης Δεκεμβρίου 2012 άφησαν πίσω τους μεγάλα προβλήματα και ζημιές τόσο σε αγροτικές καλλιέργειες και αποθηκευμένα αγροτικά προϊόντα όσο και σε οικιακές και αστικές υποδομές σε μεγάλες περιοχές του Δ.Σοφάδων.

Ήδη ο Δήμος μας προχώρησε σε αναγγελία ζημιών προς τον ΕΛΓΑ για όλες εκείνες τις εκτάσεις που η ορμητικότητα των νερών έπληξε ανεπανόρθωτα χιλιάδες στρέμματα σιτοκαλλιεργειών.

Έχουν γίνει όμως μεγάλες ζημιές και σε γεωργικά προϊόντα που οι αγρότες είχαν αποθηκευμένα καθώς και σε οικόσιτα ζώα.

Τέλος ζημιές έγιναν και σε δημόσιες ή ιδιωτικές υποδομές εντός των οικισμών κυρίως του Δασοχωρίου και του Μελλισοχωρίου όπου γκρεμίστηκαν μάντρες και αυλές, ξηλώθηκαν δρόμοι και αγωγοί ύδρευσης κλπ. Σε 38 μάλιστα κτίσματα το νερό που μπήκε μέσα, δημιούργησε σημαντικές φθορές τις οποίες ο Δήμος μας έχει ήδη καταγράψει με συνεργείο υπαλλήλων του.

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα αποζημίωσης αυτών των περιπτώσεων καθώς η θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας ήταν πρωτοφανής και δημιούργησε ένα ακόμη πρόβλημα στους αγρότες μας μέσα σ’ όλα τα άλλα που αντιμετώπισαν κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο».