Τις δράσεις δικτύωσης συνεχίζει η νεοσύστατη δομή του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων που στεγάζεται στο κτίριο του ΚΑΠΗ (2ος  όροφος) στην οδό Αγ. Γεωργίου & Πλαστήρα. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα δομή όπου ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

kk4

Οι ενέργειες δικτύωσης που υλοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες :

Στις 27/8/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κέντρου Κοινότητας με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων, με σκοπό την ενημέρωση για τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει η δομή, αλλά και τη συνεργασία των δύο πλευρών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Επιπλέον, στις 28/8/2018 έγινε συνάντηση του Κέντρου Κοινότητας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, καθώς  και με την Πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Σοφάδων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως και για τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που έχει το Κέντρο, ώστε να γίνεται παραπομπή των πολιτών.

kk3

Στις 29/8/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του Κέντρου Κοινότητας με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων με σκοπό την ενημέρωση και τη συνεργασία των δύο πλευρών.

 

Στις 5/9/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με το 1ο και  το 2ο  Δημοτικό σχολείο Σοφάδων, όπως επίσης  και με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προκειμένου να συζητηθούν προοπτικές συνεργασίας.

kk2

Στις 6/9/2018 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων συναντήθηκε με τη Δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων με σκοπό την παρουσίαση του Κέντρου και την ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχει.

 

Στις 7/9/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΚΠΑ Καρδίτσας, καθώς και με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, έτσι ώστε να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη και να αναζητηθούν τρόποι παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση.

kk1

 

Τέλος στις 14/9/2018 το Κέντρο Κοινότητας συναντήθηκε με το Γενικό Λύκειο Σοφάδων προκειμένου να γίνει παρουσίαση του Κέντρου Κοινότητας και να εξασφαλιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.